Portfolio

Hello world life its all about communication verbale and non-verbale.

Thijmen zie foto.

Foto Thijmen auteur

Over mijn persoonlijke carrière

Mijn naam is Thijmen 64 jaar oud en ik woon in de Finistère France. Ik ben van opleiding bouwkundige en ben net als iedereen onderaan de ladder begonnen. Ik heb wel het geluk gehad = (te geloven in eigen kunnen, ondanks mijn dyslexie) om aan de top te kunnen eindigen. Als technisch directeur, van een middelgroot bouwbedrijf van circa 3500 eigen medewerkers. Mijn beleidsverantwoordelijk was hoofd uitvoeringen.

Inhoudelijk

Over mijn persoonlijke carrière

Wat inhoudelijk betekend: het aansturen en ondersteunen doormiddel van psychologie en coaching methodes, aangevuld met de juiste timing, op basis van een niet agressieve leidinggevende eigenschappen voor onze: bouwplaats medewerkers de kader medewerkers van de diverse bouwprojecten, de onderaannemers, de externe adviseurs, aanspreekpunt van de architect, inkoop en leverancierscontracten incl. raamcontracten, calculatie, financiën, risico analyse, urenstaten, de veiligheid, de logistiek het bestellen en controleren van de benodigde materialen en het onderhoud van ons eigen materieel. Het aanspreekpunt t.b.v. het planmatig inhuren van zeer specialistische deskundigheid, inhuren van speciale logistieke hulpmiddelen. Aanspreek-en bemiddelingspunt Cliënteel m.b.t. het opstellen van het pakket van eisen en dit te verwerken in de diverse begrotingen en deze te koppelen aan het bouwcontract zowel in juridisch als in financieel opzicht. Waardoor een transparant overzicht ontstaat, van het meer en minder werk doormiddel van een open begroting.

Breekpunten in mijn carrière

Over mijn persoonlijke carrière, tussendoor een breekpunt gehad in mijn bouwkundige carrière. Ben toen als zelfstandig horecaondernemer in de Zaanstreek samen met mijn oudere broer in vier door ons zelfgecreëerde horeca locaties de kost gaan verdienen. Wat een leuke en vooral leerzame periode van bijna 10 jaar is geweest, in velerlei vooral menselijke opzichten.

Over mijn persoonlijke carrière, nog iets aansluitend ben ik in de psychiatrie gaan werken net lang genoeg om mij diploma te behalen als Arbeidstherapeut dus +/- 4 jaar ook een niet te missen ervaring. Zeker wat betreft mijn eigen karaktereigenschappen en visie, wat totaal niet past in de meeste van deze werkzettingen.

Over mijn persoonlijke carrière, kortom een carrière met een constante stroom van communicatie meestal verbaal, en onbewust en soms bewust voor een nog groter deel non-verbaal waar: Psychologie, Coaching, Bemiddeling, Timing, Emotionele IQ, Sociale IQ, de instrumenten zijn, om via niet agressief en of dominant leiderschap toch u doelen of op zijn minst consensus te bereiken.

Dit zijn volgens mijn vaste overtuiging de meest doeltreffende instrumenten, voor eender welke organisatie en of leidinggevende personen maar zeker ook als individu u mag/moet u op zijn minst leider zijn van uzelf!

Maar de vraag is bent en kunt u dat ook? Mijn antwoord daarop is volop Ja. Tip bezoek en lees ook eens mijn blog manager-wake-up.

Over mijn persoonlijke carrière, tevens hebben onze 4 paarden en andere paarden en echte paardenmensen door de jaren heen mijn vaardigheden op non-verbaal gebied en qua lichaamstaal en houding een enorme boost gegeven door hun praktische en vaak ongecompliceerde maar consequente manier van leven in het nu.

Daar komt mede ook mijn passie voor de non-verbale menselijke communicatie lichaamstaal en houding vandaan. Over mij persoonlijke carrière, het bezitten van alle bovenstaande genoemde vaardigheden, is voor mij goud waard in onze huidige digitale communicatiewereld. Het onbekend en of verder ontwikkelen van deze boven beschreven voor mij gouden vaardigheden, zijn in mijn visie ook een prima start voor u. U kunt daar op elk door u gewenst moment direct mee beginnen op weg naar een succesvol ontwikkelingsproces van meer zuivere en mensvriendelijke communicatie zowel verbaal als non-verbaal. Mijn visie is probeer dus, zoveel mogelijk kansen te creëren om uzelf persoonlijk en consequent te ontwikkelen in uw eigen communicatie en leiderschap systemen.

Zo ontwikkeld u volgens mij een levenspad waar u met vreugde en met plezier in het nu kunt leven en kunt genieten van al het moois wat ons leven in deze soms ook chaotische wereld te bieden heeft, zo dat was het wel over mij en mijn visie “ik ben ik” op het leven in het nu.

Ik wil hier nog wel even aan toevoegen dat u dit vele malen beter kunt doen als u: in staat bent uw eigen emotionele en sociale eigenschappen op een hoger persoonlijk niveau kunt brengen. En deze vaardigheden bij uw medemensen en medewerkers direct kunt toepassen. Wat via recentelijk wetenschappelijk onderzoek regelmatig wordt bewezen en dus ook wordt geadviseerd.

Over mijn/onze persoonlijke leefwijze, bezoek onze persoonlijke home-site Pouligerin eens.

U heeft echt niets te verliezen probeer het gewoon. Als u er behoefte aan heeft zal u met passie bijstaan in al uw levens vragen problemen en liefst natuurlijk bij nieuwe uitdagingen en ontdekkingen.

To slot een zeer oude Quote “waar en wil is is een weg” de vraag is heeft u de wil om in het voor nu nog onbekende avontuur te storten. En gratis nog wel gekker kan het niet volgens mijn.

Op uw succes,Thijmen