Hoe werkt ons brein

Zelfreflectie in drie verschillende situaties

Zelfreflectie in drie verschillende situaties

In deze video geeft ik een voorbeeld van vooraf zelfreflex toepasbaar maken op basis van ons sociale status systeem dus, zelfreflectie in drie verschillende situaties.

Daarom een videocase gemaakt waarin u dit kunt toepassen mits u instaat bent om de te stellen vragen goed kunt formuleren.

Zelfreflectie in de drie situaties slaat in dit geval op ons systeem van sociale status/klasse van mensen in onze huidige sociale maatschappij.

  1. De elitaire sociale status klasse die macht hebben verworven op basis van macht en later op toegekend gezag of vanoudsher via de adelstand, met daaraan gekoppeld de hoogst mogelijke elitaire opleidingen met navenante inkomsten en bizarre uitgave die totaal niet in verhouding staan tot hun geleverde prestaties en /of bijdrage aan de maatschappij.
  2. De midden sociale status klasse, heeft vaak wel een hogere opleiding en op basis van die hogere opleiding wordt aan hen een beperkt gezag toegekend met een redelijk inkomen. Ze hebben helaas zelf geen eigen vermogen. Maar deze status klasse staat wel constant onder druk. Doordat ze tussen de beide andere statussen klasse moeten laveren om geen gezichtsverlies te moeten ondergaan. Dit door degradatie naar de laagste sociale status klasse en maar zelden kunnen promoveren naar de elitaire sociale status klasse.
  3. De laagste sociale status klasse, zijn de frequent fysiek hardwerkende mensen met de laagste opleiding en dus ook de laagste inkomens en geen drupje eigen vermogen om zelfs maar enkele dagen van te leven.

Deze video is vertaalbaar naar elk van de drie benoemde sociale status klasse.

Die moeilijkheid zit in de moeilijke boodschap

Zelfreflectie in drie verschillende situaties

  • Die moeilijke boodschap is het moeilijkst te brengen in de laagste sociale status/klasse waar weinig of zelden de juiste manier van zelfreflectie wordt toegepast. Helaas meestal door gebrek aan inzicht en kennis.
  • Maar ook in elitaire sociale status klasse is dit heel moeilijk over te brengen.Want hier spelen meestal, het ego en het imago de hoofdrol, waardoor de boodschap vaak direct van onderschikt belang is geworden, of  het wordt gewoon weggemoffeld. Zie hiervoor de video over de 10 leiderschap eigenschappen.
  • De midden sociale status/klasse staat vrijwel constant onder druk van de beide andere klasse. Ze kunt doordringen in elite status maar vaker vallen terug in de top van de laagste klasse.Met andere woorden ze zijn een erg kwetsbare groep die bijna constant in onzekerheid leven. Maatschappelijk gezien leiden zij altijd het grootste gezichtsverlies. Of de pagina over wie bent u.

Op uw succes en inzichten op dit gebied, Thijmen

 

 

Summary
Zelfreflectie in drie verschillende situaties
Article Name
Zelfreflectie in drie verschillende situaties
Description
Zelfreflectie in drie verschillende situaties waar de verschillende maatschappelijk sociale statussen de belangrijkste rol spelen. Waar ook de opleiding het inkomen en het toegekende gezag een belangrijke rol spelen.
Author

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Translate »