Hoe werkt ons brein

Personal leadership

Personal Leadership

Welkom bij Pouligerin waar u de kunst van het niet agressieve personal-leadership en communicatie verder kunt ontwikkelen.

Waarom Pouligerin creëren is ook een stukje van mijn personal leadership.

Personal-leadership begint met het ontwikkelen van uw eigen communicatie eigenschappen om uw boodschap zo duidelijk en helder mogelijk en zonder bijkomende interpretaties en/of aannames te kunnen overbrengen aan ieder wezen zowel mens als dier.

Zoals u misschien zult weten ben ik al vele jaren een paardenmens zie ook over mij, dat is ook waar in mijn expertise van non-verbale communicatie van heb geleerd en dat leren doen ik elke dag nog steeds met en bij onze paarden. Waarom paarden houden u op elk moment de spiegel voor over wie u op die momenten bent. Het paard oordeelt niet maar constateert een geeft daar een reactie op. Niet meer en niet minder. Mensen doen dat helaas niet, ik geef even een voorbeeld wij hebben bijna 20 jaar in België gewoond met veel plezier er is echter een min puntje! De Belg zegt nooit wat hij/zij denkt. En denkt zeker niet wat hij/zij u zeggen. Vrij vertaald betekend dit ja maar! of als het goed is dan ben ik er ! of we moeten toch nog eens praten over dit contract ik heb wel getekend maar bij nader inzicht zit er geen direct voordeel voor mij in. Leven met De Belg is geweldig maar zaken doen met een Belg is een ramp.

Veel mensen zijn bang van paarden ook vele paardmensen zelf, waarom omdat ze zo groot en sterk zijn, maar een ding is zeker, ze zijn heel zelden agressief, en als dat toch gebeurt dan moet u de oorzaak daarvan bij uzelf zoeken en nergens anders. Want wij mensen hebben de nijging om altijd de baas te willen spelen om zo macht te verwerven over het wezen, in dit geval het paard waar men het gebruik via druk en dwangmiddelen niet schuwt om hun doel te bereiken. En zo werkt het ook meestal met uw personal-leadership kwaliteiten in de dagelijkse praktijk. Als u zou scoren hoe vaak u per dag een druk of dwang middelen zou inzetten. Dan zou u boos op uzelf moeten worden simpelweg omdat u dit als eerste middel gebruikt om gehoord gezien en macht controle te krijgen over de situatie van dat moment. Maar geen van deze middelen zal u nooit zonder kleerscheuren brengen waar echt wilt zijn in uw leven, en zeker niet bij andere intelligentere mensen en dieren. Ik heb net het woord boos genoemd maar weet u ook wat de boodschap is achter uw boosheid, nee waarom omdat u verzuimt vragen te stellen aan uw boosheid, want u bent te bang om de waarheid over uzelf onder ogen te komen. En daar zijn paarden het juiste middel voor om u dat te laten inzien. Want welke idioot gaat nu in vredesnaam de confrontatie aan met Goliath (het paard) op basis van pure macht. Niemand met een beetje gezond verstand zou u denken, maar niets is minder waar wij mensen zijn daar gemiddeld 80% van de dag mee bezig. Maar gelukkig Goliath blijft daar rustig onder en gaat gewoon verder met grazen want dat is wat hij/zij voor 80% van de dag/nacht doet, als hij/zij zijn punt heeft gemaakt. En dat is wat wij mensen dagelijks in de vele vormen van Goliath (het paard) kunnen leren. Het eigen leiderschap ontwikkelen vormt daar de eerste basis voor. Ik wil u graag meenemen op deze boeiende reis? Gaat u mee?

 •  Want een wereld zonder communicatie bestaat niet, een met communicatie bestaat wel.
 1.  Wat ook bestaat is verbale en non-verbale communicatie.
 2.  Wat ook bestaat is positieve communicatie en negatieve  communicatie.
 3.  Wat ook bestaat is dat u bewust of onbewust kunt communiceren.
 4.  Wat ook bestaat is dat uzelf kunt en mag kiezen, hoe ? en met  wie? en  waarom? en waarover? en wanneer? u wilt  communiceren.
 5.  Wat ook bestaat is wie met wie van wie mag communiceren.
 6.  Wat ook bestaat is eenzijdige communicatie.
 7.  Wat ook bestaat is dat u niet mag communiceren en daar zijn vele redenen  voor.
 8.  Wat ook bestaat is dat u bijna met ieder wezen kunt leren communiceren.
 9.  Wat ook bestaat is dat u kunt leren anders te communiceren.

 • Communiceren betekend in principe dat u een boodschap overbrengt aan een ander wezen mens of dier.
 • Maar daar is natuurlijk wel altijd een of ander doel, belang aan verbonden.

 

 1. Maar zoals alles in het leven, communicatie is ook een medaille, het heeft net als alles in ons leven ook twee kanten.
 2. Zeg maar, een positieve en een negatieve kant, en daar zijn gelukkig en soms zeer ongelukkig nuances in.
 3. Kortom communicatie is een zeer complex instrument, wat vaak tot dood en verderf kan leiden.
 4. Gelukkig kan dit ook vermeden worden, door anders te gaan communiceren.
 5. Maar dat is de keuze van het individu.(het heilige huisje van tegenwoordig.(Privacy)
Ik heb daarom bewust enkele zeer belangrijke communicatie middelen niet benoemd. 

Ik ben mij ervan bewust dat dit is nog maar het tipje van de sluier, maar voorlopig in mijn visie meer als voldoende om al eens zonder enige actie over na te denken.

Waar ik persoonlijk zeker van ben is, dat dit helder zal worden voor u in komende tijd als u mij natuurlijk blijft volgen in deze zeer complexe materie, via de vele voorbeelden in vorm van, soms artikelen, meestal video`s, vaak podcasts en PDF`s.

U bent een leidinggevende, of u wilt dat graag worden, of u bent een gewaardeerde medewerker, of u bent een zelfstandige, met of zonder personeel, neem dan even de tijd, om de volgende link te bezoeken en te lezen.

klik dan hier. manager-wake-up

Op uw succes, Thijmen.

 

 

Summary
Personal Leaderschip
Article Name
Personal Leaderschip
Description
The personal-leader in gesprek met het paard.
Author
Publisher Name
Pouligerin
Publisher Logo

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Translate »